sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

TYÖTTÖMYYDEN HOIDON UUSI PELIKIRJA

Aktiivisen työvoimapolitiikan aika on ilmeisesti Suomessa ohitse. Ainakin kun tarkastelee työvoimakoulutukseen osallistuneiden määrän kehittymistä suhteessa työttömyyden kasvuun. Siinä missä työttömyys nousee, on työvoimakoulutukseen osallistuvien joukko laskemassa. Kun historiaa katsoo vuodesta 1981 alkaen, niin selvää on, että työllisyyden hoidossa meillä on ainakin työvoimakoulutuksen suhteen aivan uusi ”pelikirja” käytössä. Siinä lukee isolla ”EI KOULUTETA KUIN KURITTAMALLA”.

Asia on huolestuttava kun samaan aikaan edelleen kuulee puhuttavan kohtaanto-ongelmista muutoinkin kuin maantieteellisesti ymmärrettynä. Meille vakuutetaan, että elämme jo jonkinlaista digitalisaation murrosvaihetta, rakennemuutosta jälleen kerran. Uusia ammatteja syntyy ja vanhoja kuolee. Selvää on, ettei työvoimakoulutusta olla ainakaan kovin mittavassa määrin valjastamassa työttömäksi päätyneen työvoiman täydennyskouluttamiseksi takaisin työelämään tässä murrosvaiheessa.

Antti Veirto

YLE:n uutinen työttömien ennätyksellisestä rankaisemisesta karensseilla: http://yle.fi/uutiset/valtio_rankaisi_ennatysmaaraa_tyottomia__syyna_tyotarjouksien_laiminlyonti/8691470

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti